B.A.P’nin Singapur’daki MTVSessions Röportajı

Translator: Gaby
Original post: http://www.bapyessir.com/2014/09/bap-at-mtvsessions-in-singapore-140911.html



S: En iyisi,kesinlikle mükemmel (Best,absolute,perfect) olarak biliniyorsunuz ama o kadar da mükemmel olmayan anılarınız nelerdir?
DH: Güçlü ve sert bir imajla debut yaptık o yüzden “Crash” gibi sevimli bir şarkı yaptığımızda biraz utandık çünkü öncekilerden farklı birşeydi.
S: Jongup,şarkı yazarken nereden ilham alıyorsun?
JU: Açıkçası şarkı yazan kişi Yongguk hyung, ben hâlâ öğrenme aşamasındayım bu yüzden henüz o esinlenme anını yaşamadım.
S: B.A.P Singapur’a birçok kez geldi. Sizi buraya tekrar tekrar getiren şey nedir?
YJ: Singapur sahne aldığımız ilk deniz aşırı ülke,ayrıca buradaki hayranlarımızın bize gösterdiği tepki ve sevgi hoşumuza gitti.
S: Genç bir grup olarak karşılaştığınız zorluklardan bazıları nelerdir?
YJ: Neredeyse her gün müzik programlarında sahneye çıkmamız gerektiği için tanıtımlarımız süresince programımız çok yoğun.Bu yüzden öncelikle bizim için gerçekten zor birşey.
S: Japonya’daki ve Kore’deki tanıtımlar arasında ne tür farklar var?
HC: Şöyle bir fark var,(Kore’dekilerin) biz sahnedeyken daha tutkulu ve coşkulu olmaları,Japonya’dakiler daha çok bizi dinliyorlar ve (Kore’dekilere) kıyasla fazla tepki vermiyorlar.Ama zamanla Japonya’dakiler daha hareketli olmaya başladı ve bu değişim hoşumuza gidiyor.Ayrıca hayranlarımızın Matoki lightstick’lerini salladıklarını görmek de hoşumuza gidiyor.
S: Birçok şovda ve konserde sahne aldınız,bunlar arasında sizin için unutulmaz bir tane var mı?
DH: Deniz aşırı ülkelerdeki her performansımız bizim için unutulmazdır ama Avrupa turnesine ilk defa çıktığımız için bizim için gerçekten unutulmaz bir deneyim oldu çünkü ilk defa böyle bir şey yaptık ve daha önceden hiç böyle bir deneyimimiz olmamıştı!
S: “B.A.P” sizin için ne anlam ifade ediyor?
YJ: 2 senedir B.A.P olarak birlikte olduğumuz için arkadaş veya aynı grubun üyeleri olmaktan çok aile gibi hissediyoruz.Zaman ilerledikçe de bir aile gibi daha da yakınlaşacağımızı umut ediyoruz.
S: Canlı yayına katılamayan hayranlarınız için neler söylemek istersiniz?
JU: Bu program yayınlanacak yani aslında hayranlarımız TV’den izleyebilirler.Ayrıca,bu şov için çok hazırlandık ve size cool ve karizmatik bir performans sunacağız. Hwaiting!
S: Bize birbirinizin iyi yönlerini söyleyebilir misiniz?
JU: Himchan hyung’u seviyorum,çok canayakın birisi.Onun hakkında sevmediğim şey ise,bazen herşey konusunda abartılı,öyle olmasa aslında mükemmel birisi olacak!
S: İdol olarak geçirdiğiniz 2 senenin ardından normal bir vatandaş olduğunuz zamanlardan en çok neyi özlüyorsunuz?
DH: Debut yapmadan önce daha kolay bir şekilde yapabildiğimiz şeyler vardı, mesela kendi başımıza alışveriş yapmak,sevdiğimiz şeyleri yapmak.Şimdi bu tür şeyleri yapmayı özlüyoruz.
S:Üyelerin kötü alışkanlıkları nelerdir?
JU: Himchan hyung yurtta benim yanımda uyuyor,uyurken çok fazla hareket ediyor ve benim tarafıma geçiyor.
HC: Jongup’ın da benimkine benzer bir kötü alışkanlığı var.O da çoğu zaman benim tarafıma geçiyor.O yüzden bazen ben onun tarafında, o da benim tarafımda uyuyor.
S: Yongguk,yazdığın veya yapımcılığını üstlendiğin en içten şarkı hangisi?
YG: Yaptığım şarkıların hepsi içten ama galiba politik konularla ilgili olanlar (en içten olanlar).
S: Sahnedeki ve sahne dışındaki B.A.P arasında bir fark var mı?
HC: Sahnede değilken,eğlenceliyiz ve sadece kendimiz oluyoruz,normal insanlar oluyoruz.Ama sahnedeyken sert ve güçlü bir imaj sergiliyoruz,profesyoneller gibiyiz.
S: Bir sonraki albümünüzde denemek istediğiniz bir tür var mı?
HC: “Excuse Me” parçamıza benzer parçalar denemek isteriz. Trendy bir havası olan şarkılar.
S: 2 senelik idol yaşantınızda neler öğrendiniz?
DH: Debut yaptığımızdan sonraki 2 yıl içinde farklı sektörlerden birçok farklı insanla tanıştık.Dolayısıyla çok şey öğrendik ve hayatımızı daha olgun bir şekilde yaşadık.
S: Sevimli sns isminiz nasıl oluştu?
HC: Bir ablam var,hep kendi isimlerimizle dalga geçerdik, adı Ye Jin bu yüzden ona hep Ye Jin Ye Jin derdik.Ve benimki de Him Chan o yüzden bana da Him Chan Chan,Him Chan Chan ya da Güçlü Chan Chan derlerdi! (ç.n. Him Chan Korece’de “güçlü” anlamına da gelir.)
S: Aldığınız en iyi tavsiye nedir?
HC: Birisi bize ilişkimizi/bağımızı uzun bir süre boyunca korumamızı söylemişti. Ve üyelerimize. Aktif ve uzun ömürlü olun.
S: Geçtiğimiz günlerde yayın şirketlerinden birinin koyduğu playback yasağı hakkında ne düşünüyorsunuz?
DH: Bunun (playback yapılmasının) bir nedeni olmalı ama buna rağmen biz bir vokal grubu olarak hayranlarımız için canlı söylemeye devam etmeyi tercih ederiz çünkü bu aklımızdan geçenleri iletmenin en etkili yolu.Bu yüzden B.A.P daima performanslarının büyük çoğunluğunda canlı söylemeye devam edecek.
S: Yongguk,Jongup’ın şarkı yazma becerileri hakkında ne düşünüyorsun?
YG: Şarkılarını hiç dinlemedim.Diğer üyelerin yazdıkları şarkıları da duymak isterim,birbirimize iltifat edip tavsiyeler verebiliriz.
YJ: Jongup şarkının hepsini yazmadı sadece 8 ölçülük bir şey yazdı ve o 8 ölçüyü tekrar edip duruyor.

© KAvenyou | bapyessir.com #Gaby (Turkish)

No comments:

Post a Comment